Gå till innehåll

Flygavbokningar

Avboka ditt flyg

Om någonting oväntat har hänt och du inte kan resa, kan du avboka din flygning genom att fylla i en serviceförfrågan här.

Om du har köpt ett avbeställningsskydd och vill använda det för att avboka ditt flyg, kommer vi att återbetala hela bokningen, förutom avgiften för avbeställningsskyddet, såvida du skickar de behövda dokumenten till oss inom 7 dagar från ditt planerade avreseflyg.

Du kan läsa mer om avbeställningsskyddet härLänken öppnas i en ny flik

Om du inte har köpt något avbeställningsskydd, kan vi endast återbetala flygskatterna för din bokning.

Har du bokat en flygresa till/från USA?

Vi gör en komplett återbetalning av flygresor till och från USA om du väljer att avboka inom 24 timmar från beställningen, så länge som bokningen har utförts minst 7 dagar innan resan och har betalats med amerikanska dollar.

Om din bokning utfördes via en resebyrå eller någon annan typ av bokningstjänst så måste du kontakta försäljaren direkt för en återbetalning.

Hur avbokar jag en flygning till eller från USA genom MyPLAY?

Du kan avboka flygningen på ditt MyPLAY-konto inom 24 timmar.

Klicka på Hantera bokning

Meddelandet ”avbokning och återbetalning av bokning är tillgänglig under 24 timmar” visas.  Klicka på avboka och återbetala bokning.

Notera att bokningen endast kan avbokas för alla passagerare i bokningen.  Klicka sedan igen på ”avboka och återbetala bokning”.

Meddelandet ”är du säker på att du vill avboka din bokning?” visas.  Klicka på ”Ja. Avboka min bokning”.

Du har nu avbokat din bokning. Notera att återbetalningen bör synas på ditt konto inom 3 till 5 vardagar, beroende på din banks rutiner.