Skip to content
A panorama of a puffin in front of a mountain and a beach in Iceland

Ijsland

Goedkope vluchten naar IJsland

Welkom in Reykjavik, de noordelijkste hoofdstad ter wereld en een kleinstedelijke metropool vol prachtige tegenstellingen. De hoofdstad (en meteen ook enige stad) van IJsland is een verrassend kleurrijke en warme plaats waar altijd van alles te doen is. Reykjavik staat bekend om zijn levendige sfeer en gezellige uitgaansleven, maar het heeft ook een bloeiende culinaire cultuur en een wereldberoemde gedurfde kunstscene.

De 40 minuten durende rit vanaf de internationale luchthaven Keflavik naar Reykjavik is een ervaring op zich. De zwarte lavavelden, geothermische stoom en blauwe bergen van het Reykjanes-schiereiland staan in schril contrast met de schilderachtige Snæfellsjökull-gletsjer aan de andere kant van de grote baai. En dan is er nog de recente vulkaanuitbarsting die een uitgestrekt en compleet nieuw lavaveld in het gebied heeft achtergelaten. Maar de grootste aantrekkingskracht en charme van Reykjavik is misschien wel het drukke stadsleven, zo dicht bij de ongerepte wildernis van IJsland.

Lokale favorieten zijn onder meer de spa-achtige openbare zwembaden, de talloze bars en cafés in het centrum, en wandelingen in de lavavelden en bergen rondom Reykjavik of langs de spectaculaire kustlijn. En voor een echt anders dan andere vakantie maak je een rit op een IJslands paard, waag je een luxe duik in de Blue Lagoon, boek je een nachtelijke excursie om het noorderlicht te zien, ga je walvissen kijken vanaf de Oude Haven van Reykjavik of maak je een spannende boottocht op een gletsjerlagune!

Dat is het met IJsland: wat je op eerdere reizen ook hebt gedaan of gezien – IJsland zal je verbazen met zijn dramatische aanwezigheid, natuurwonderen en betoverende sfeer. Zoek je een magische en memorabele ervaring in alle rust en met alle comfort? Dan is Reykjavik jouw bestemming.